Vacatures Events Over Meijburg Over Meijburg Legal Contact
 • Over Meijburg Legal

  De geïntegreerde werkwijze van Meijburg Legal biedt een diverse notariële en advocatuurlijke praktijk, die volop in beweging is. Ook de samenwerking met de fiscale adviespraktijk van Meijburg & Co en de samenwerking, zowel nationaal als internationaal, met collega’s uit het KPMG International en KPMG Law netwerk, bieden een uitdagende werkomgeving met vele dimensies.

  Bij Meijburg Legal geloven we dat er voor elk vraagstuk een oplossing is. Met de kennis en ervaring die wij in huis hebben, zorgen wij ervoor dat die oplossing gevonden wordt. Op die manier kunnen onze cliënten zich richten op waar zij goed in zijn.

  De advocaten en notarissen van Meijburg Legal zijn thuis in het adviseren van ondernemingen en bestuurders op alle juridische vlakken. Zowel in goede tijden bijvoorbeeld bij het doen van overnames, het aantrekken van (groei)kapitaal of wellicht een beursgang, als in minder goede tijden. Denk hierbij aan insolventietrajecten, desinvesteringen, herstructureringen en herfinancieringen.

  Aandacht voor jouw individuele ontwikkelingstraject
  Natuurlijk verwachten we niet dat je als starter direct ieder vraagstuk zelfstandig kunt behandelen. Daarom word je als beginnend kandidaat-notaris of advocaat, maar ook als werkstudent of advocaat-stagiair begeleid door doorgewinterde professionals. We investeren in je individuele ontwikkelingstraject en daarmee in je toekomst. We bieden onder meer de Beroepsopleidingen voor het notariaat (KNB) en de advocatuur (NOVA) aan. Daarnaast kunnen onze specialisten deelnemen aan diverse persoonlijke vaardigheids- en commerciële trainingen en interne vaktechnische bijeenkomsten.

  Naast de aandacht voor inhoudelijke ontwikkeling organiseert Meijburg Legal ook op sociaal vlak diverse activiteiten waarbij veel ruimte is voor kennismaking met nationale en internationale collega’s uit het KPMG Netwerk.

  Diversiteit en vakbekwaamheid
  Bij Meijburg Legal werken mensen met zeer diverse achtergronden. Deze diversiteit geeft onze organisatie een duidelijke eigen identiteit. Al onze mensen staan voor hoogwaardige juridische vakbekwaamheid: van jong tot oud. Daarbij ondersteunen we elkaar door het delen van kennis, ervaring en expertise.

  Onze vestigingen

  Op alle vestigingen worden nationale en internationale cliënten bediend met een focus op ondernemingsrecht.

  Bekijk onze vacatures per vestiging:

  Mogelijkheden voor studenten

  We zorgen ervoor dat onze kennis concrete waarde oplevert.
  Dit bereiken we door een combinatie van expertise, een proactieve benadering en een snelle respons.

  Meeloopstage

  Tijdens de meeloopstage krijg je de kans om meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden die horen bij de geïntegreerde notariële of advocatuurlijke praktijk. Onder begeleiding van een ervaren Meijburger krijg je een kijkje in de keuken van deze brede dagelijkse praktijk. Om voor deze stage in aanmerking te komen ben je bezig aan je derde dan wel vierde studiejaar. Zowel het aantal dagen per week als de periode worden in onderling overleg bepaald. Bekijk jouw mogelijkheden

  Scriptiestage

  Bij de scriptiestage kun je je afstudeerscriptie schrijven; zowel de bachelor thesis als de master thesis. Je kunt in dat geval gebruik maken van de faciliteiten van onze organisatie (zoals gebruik maken van vaktechnische databases, bibliotheek, etc.). Ook wordt je bij je scriptie begeleid. Hoe lang deze stage duurt en in welke periode deze kan plaatsvinden wordt in onderling overleg vastgesteld. Ook het aantal dagen in de week is variabel. Bekijk jouw mogelijkheden

  Werkstudentschap

  Wil je naast je studie werken? Dan kun je je bij Meijburg aanmelden als werkstudent. Voorwaarde is wel dat je in de eindfase van je studie zit (vierde studiejaar). Tijdens een werkstudentschap werk je zelfstandig mee in de notariële of advocatuurlijke praktijk. Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met marktconforme arbeidsvoorwaarden. Zowel het aantal dagen per week als de periode worden in onderling overleg bepaald. Bekijk jouw mogelijkheden

  Onze organisatiecultuur

  Voorbeelden van onze accenten